Inrichting organisaties en organisatieontwikkeling

Organisaties ontwikkelen zich voortdurend. In verschillende rollen (adviseur, interim-manager en coach) help ik bij de inrichting en ontwikkeling van organisaties.
Als organisaties groeien, is dat vanuit eigen motivatie en creativiteit. Dat werkt alleen als mensen lol in hun werk hebben en door een inspirerende werkomgeving worden ondersteund. Maar al te vaak zijn structuren, regels, processen en systemen leidend voor de manier van werken binnen organisaties. Medewerkers werken vanuit een vast stramien en worden niet uitgedaagd hun talent te gebruiken. Dit leidt tot verminderd werkplezier. En hoe groter de organisatie, hoe moelijker het is de bestaande cultuur te veranderen. Het is mijn uitdaging om ‘hard’ en ‘zacht’ binnen organisaties beter op elkaar af te stemmen zodat mensen zich verbonden voelen met de organisatie. Dat kan bijvoorbeeld door regels en procedures weg te halen die medewerkers belemmeren in hun werk. Of door medewerkers meer regie te geven en leiders bewust te maken van andere manieren van leiding geven.

Referenties:

Onder andere: Menzis – Triade Flevoland – Trip advocaten – NUON – Gemeente Stadskanaal – Sandd – Medisch Centrum Leeuwarden - Gemeente Groningen – draaijer+partners – SC Heerenveen – Tjongerschans ziekenhuis - Hanzevast en MPC Capital – Gemeente Delfzijl – Rijnbrink – Saxenburgh Groep - Deltion