Diensten

Technologie stelt ons in staat om meer te weten, sneller te reageren en beter samen te werken. In de maatschappij zien we dat markten daardoor verschuiven, dat klanten mondiger worden en dat medewerkers andere verwachtingen van hun werk hebben dan hun ‘baas’. Management is uit, het hebben van eigen regie over het werk is in.

Wat betekent dit voor de huidige organisaties? Organisaties die vaak zielloos zijn en waar mensen zonder energie werken. 3 miljoen mensen gaan in Nederland met tegenzin naar hun werk…… Is er nog toekomst voor hiërarchische bouwwerken? En voor bedrijven die zijn ingericht als een systeem vol met regels en procedures? Eén ding is zeker: wanneer je als organisatie niet flexibel en aantrekkelijk bent, is je bestaansrecht onzeker. Het moet dynamischer, minder formeel, transparanter, met inspirerende leiders en (bijna) zonder management.

Termen als holacracy, zelforganisatie, scrum, en organiseren 3.0 zijn populair. De ontwikkeling daarvan wordt door medewerkers zelf geïnitieerd. De moderne (netwerk-)organisatie vraagt om een manier van organiseren en leiderschap waarbij ruimte is voor initiatief. En waarin wordt samengewerkt op basis van dialoog en gedeelde waarden. Creativiteit en talent krijgen ruim baan en plezier en prestatie gaan hand in hand met ondernemerschap. Ik help organisaties bij het inrichten en ontwikkelen en zorg dat de gewenste manier van werken in de praktijk werkt.